Bolnica Sabac 1210x642 - У ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ ОПЕРАЦИЈЕ  ПРЕЛОМA БУТНЕ КОСТИ  ПО НОВОЈ МЕТОДИ
ЖИВОТ ИСТАКНУТО ТРАКА

У ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ ОПЕРАЦИЈЕ ПРЕЛОМA БУТНЕ КОСТИ ПО НОВОЈ МЕТОДИ

pin - У ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ ОПЕРАЦИЈЕ  ПРЕЛОМA БУТНЕ КОСТИ  ПО НОВОЈ МЕТОДИ

У Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац, данас је урађена нова ортопедска оперативна процедура. Реч је о решавању прелома бутне кости гама клином. Шабачке ортопеде за нову процедуру едуковао је асистент др Бранислав Кривокапић, са Института за ортопедију „Бањица“ у Београду, а нови вид лечења пацијената у Шапцу биће коришћен и убудуће.
– Ова метода решавања прелома бутне кости до сада није рађена код нас, већ смо то радили на други начин, јер нисмо имали услове. Гама клин је интрамедуларни клин који улази у коштани канал. Захваљујући екстензионом транспарентном столу који смо недавно набавили, сада имамо могућност да почнемо са таквим операцијама. Ми имамо велики број пацијената са преломима бутне кости тог типа и увођење ове процедуре је значајан помак – истакао је др Милан Бабовић, начелник Службе ортопедије са трауматологијом.
Како је начелник шабачке ортопедије појаснио, значај нове процедуре огледа се у томе што не траје дуго, опоравак пацијента је бржи, ослонац је дозвољен практично одмах после операције, а пацијенти врло брзо започињу рехабилитациони третман. Иначе, са др Браниславoм Кривокапићем, који је сарадник наше установе дуже време, дошла је и инструментарка како би обучила своје шабачке колегинице.
Како је др Слободан Поповић, директор Опште болнице нагласио, са новим савременим ортопедским операционим столом, покретним рендген апаратом за операциони блок, набавком потребних уградних материјала којима се решавају преломи, стекли су се услови да установа на чијем је челу уведе нове процедуре у лечењу коштане трауме. Користи ових набавки су обостране и за ортопеде, којима је олакшан и унапређен рад, и за пацијенте којима се могу гарантовати бољи резултати лечења.
– Нова процедура урађена је уз надзор и асистенцију др Бранислава Кривокапића. Његова помоћ нам много значи и све ово је огроман искорак у лечењу коштане трауме. Имали смо план и визију где треба да будемо у одређеним областима и, ето, ортопедија је једна од служби која ће озбиљно унапредити квалитет свог рада. Захваљујем се др Кривокапићу што нам несебично помаже и учи наше ортопеде новим процедурама, а данас је то заиста ретко срести – рекао је др Слободан Поповић.

Извор: https://bolnica015.org.rs/nova-ortopedska-procedura/

Related Images: